Soms voelt het als een impasse: de enorme klimaatopgave enerzijds en de enorme bouwopgave anderzijds. De Embassy of Circular & Biobased Building gaat deze uitdaging aan. Ontwerpers, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers – onderzoeken mogelijke oplossingen en bieden nieuwe perspectieven op het vlak van circulair en biobased ontwerpen, bouwen en wonen.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

De Embassy of Circular & Biobased Building organiseerde tijdens Dutch Design Week 2021 verschillende exposities. Het belangrijkste project, The Exploded View – Beyond Building, was te bewonderen op het Ketelhuisplein op Strijp-S. De nu al iconische expositie nam de vorm aan van een huis, op ware grootte, volledig opgetrokken uit meer dan 100 biobased materialen. Dit levensgrote biobased huis toonde je de circulaire toekomst en het belang van samenwerken. Want je kunt niet duurzaam bouwen zonder de hele keten te beschouwen.

Samen met een van de Embassy curatoren, Pascal Leboucq, duiken we dieper in The Exploded View – Beyond Building. Ook spreken we met ontwerpers Margreet van Uffelen (co-founder en directeur Omlab) en Marijn van Rossum (Earth Kweek) over hoe zij met hun projecten bijdragen aan een duurzame toekomst. Rob Bogaarts (eigenaar Buro Bogaarts) sluit aan vanuit zijn rol als adviseur van diverse bouwpartners binnen de Embassy.

Rondleiding door Embassy of Circular & Biobased Building

Partners

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Luuk Heezen
ProgrammareeksWorld Design Embassies

World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation, zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met allianties van partners werken we in ambassades van de toekomst aan thema’s als gezondheid, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en inclusiviteit. World Design Embassies is een jaarrond programma met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week. Binnen deze reeks WDE Talks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.