Hip Hop is een cultuur die in 1973 in de straten van de Bronx is ontstaan als uitingsvorm van onvrede over de slechte leefomstandigheden en het politiegeweld, voornamelijk gericht tegen zwarte mannen. Wat begon met een ‘Back to school jam’ ontpopte zich tot een movement die hoopte peace, love, unity and having fun te brengen. Zodat mensen konden ontsnappen aan negativiteit die hun levens beheerste.
Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Meer informatie

De Hip Hop cultuur kent vijf elementen: DJ-ing, MC-ing, breakdancing, graffiti en kennisoverdracht. De industrie wordt gedomineerd door hetero mannen. In de loop der jaren zijn er verschillende stromingen in hip hop ontstaan.

Door het voeren van drie open gesprekken over vrouwen, queer en geweld willen New Metropolis Zuidoost en Foundation Amsterdam Hip Hop Academy grensoverschrijdend gedrag in de hiphop aan de orde stellen. Wij willen met de sprekers, aan de hand van ervaringen uit de praktijk, onderzoeken hoe het gesteld is met de meeste populaire cultuurstroming van de afgelopen jaren. Deze programmareeks behandelt drie thema’s: gender, geweld, en in dit geval seksuele oriëntatie. Op deze avond gaan we in op de betekenis van grensoverschrijdend gedrag voor de sprekers. We kijken hierbij naar het verleden, heden en naar de toekomst: wat is er nodig om hip hop inclusiever en veiliger te maken?