De Stad

Het Nieuwe Westen

Waar gaan de veranderingen en uitdagingen van de toekomst over?
woensdag 11 nov 2020, 18.30
wo 11 nov 2020, 18.30
Online via LIVECAST

Het nieuwste stadsdeel: Nieuw-West. Het grootste stadsdeel van Amsterdam werd tien jaar geleden geboren uit de naoorlogse wijken Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Osdorp. Inmiddels wordt er gefluisterd over Nieuw-West als het Amsterdamse Kreuzberg. Wat zijn de plannen voor Nieuw-West? Zijn de nieuwe huizen betaalbaar voor de bewoners van Nieuw-West? En wat zijn de grote uitdagingen voor het Nieuw-West van morgen?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Ronald Mauer zit vanaf 2002 in de stadsdeelraad al sinds 2010 stadsdeelbestuur van het stadsdeel Nieuw-West. Op dit moment heeft hij onder andere in zijn portefeuille ruimtelijke ordening, bouwen en wonen. Hij neemt ons mee naar fysieke veranderingen in het stadsdeel. Wat is zijn visie op de ontwikkelingen in het stadsdeel?

Adnan Atik is een bewoner van Nieuw-West en oprichter van Stichting Zichtbaar. Met de stichting organiseert hij avonden waarin jongeren talenten kunnen ontwikkelen die op school minder vaak aan bod komen. Wat zijn ervaringen met de veranderingen in Nieuw-West? En hoe zien de jongeren waarmee hij werkt alle veranderingen tegemoet?

Rienk Postuma van woningbouwcorporatie Woonstichting de Key. Daar houdt hij zich bezig met nieuwbouw, transformatie en ouderhoud van woningen. En zet hij zich in voor nieuwe woonconcepten voor starters. In Nieuw-West bouwt de Key Lieven, waarin plek voor 1200 woningstarters is. Wat doet de Key nu in Nieuw-West? En waarom zetten ze zich vooral in op jonge bewoners?

Nabila Bouabbouz is gebiedsmanager van de fysieke opgaven in het stadsdeel Nieuw-West vanuit de gemeente Amsterdam. Welke ontwikkelingen springen het meest in het oog? En hoe zien de belangrijke keuzes van de gemeente er in de praktijk uit?

Anush Avetisyan is bewoner van Nieuw-West en als teamleider bij Stichting Woon! houdt zij zich onder andere bezig met de situatie van huurders in het stadsdeel Nieuw-West. Welk type woningen hebben de bewoners uit het stadsdeel nodig? En waar lopen sommige huurders in Nieuw-West tegenaan?

Marius Heijn is projectontwikkelaar bij KondorWessels Vastgoed. In Nieuw-West ontwikkelt hij nu het project De Baak. De Baak bestaat uit 123 middeldure huurwoningen. Wat zijn visie op de ontwikkeling van middenhuur in Nieuw-West? En waarom kiest Kondor Wessels voor hoogbouw?

woensdag 11 nov 2020, 18.30
Online via LIVECAST