Tijdens deze editie zoomen we in op interventies in de klas die bewezen werken. In gesprek met leraren en professionals bespreken wij inhoudelijke dilemma’s die ons elke dag bezig houden. Speciaal voor het Lerarencafé, zullen de Meesters met Dromen voor het eerst hun boek delen met het grote publiek. Elke Amsterdamse leraar wil het verschil maken en op die avond vieren wij dat met een presentatie van het boek en met inspiratie om hiermee aan de slag te gaan in de les.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Programma
19:00 | Inloop & ontmoetingsmoment

Leraren en andere geïnteresseerden ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje.

Vanuit de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse schoolbesturen zijn Roel Spits en Esther de Vries tijden de inloop van de avond aanwezig. Als onderdeel van de Amsterdamse Lerarenagenda en andersom.amsterdam onderzoeken zij hoe de stem van de Amsterdamse leraar beter gepositioneerd kan worden in het Amsterdamse onderwijsveld. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen, wil je meedenken? Loop gerust even bij ze langs, zij staan je graag te woord.

20:00 | Start programma

We trappen af met een gedicht van Luuk Harmsen. Daarna gaan we in gesprek met onze panelleden waarbij de Amsterdamse leraren ervaringen uitwisselen met elkaar en de gasten. Er is tijdens dit deel uiteraard ook ruimte voor vragen en reacties uit de zaal.

20:30 | Boekpresentatie Meesters met Dromen

De Meesters met Dromen delen voor het eerst hun boek met het grote publiek.

21:00 | Borrel

We zetten het gesprek voort in het café onder het genot van een drankje.

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.