Het antiracismehandboek is een stappenplan voor iedereen die de wereld een stukje beter wil maken. Het leert jou als lezer waar racisme vandaan komt, hoe het eruit ziet in het dagelijks leven en het belangrijkste: wat jij ertegen kan doen. Tijdens de boeklancering neemt de auteur, Chanel Matil Lodik, jou als bezoeker mee in haar schrijfproces. Wat is de aanleiding voor het schrijven? Hoe heeft zij het schrijven ervaren? Wat hoopt ze met het boek te bereiken en hoe kan jij daarbij helpen?
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Sinds de oprichting van de Black Lives Matter-beweging houden we ons massaal bezig met racisme. Wat is racisme? Is een onschuldig grapje wel oké? En zijn alleen witte mensen racistisch of kunnen personen van kleur dit ook zijn? Het blijkt ontzettend lastig om racisme in onze samenleving met wortels en al uit te roeien. Maar als meer mensen durven te ontdekken waar ze zelf weleens een misstap begaan, kunnen we steeds dichter naar een inclusieve samenleving toe groeien. Iedereen maakt weleens een fout, een lerende houding is waar het om draait. In haar boek laat Chanel zien waarom het belangrijk is om je met antiracisme bezig te houden, ook als je denkt niet racistisch te zijn. Dankzij duidelijke voorbeelden en praktische tips weet je precies hoe je respectvol met je medemens omgaat, van welke kleur zij ook zijn. Leer alles over de verschillende dimensies van racisme, culturele toe-eigening, wit privilege en meer, en krijg praktische handvatten om de wereld een beetje beter te maken.

Dit programma is ontwikkeld door
Partners