Inclusief onderwijs, voor iedereen. Hoe organiseer je dat? Sinds 2014 bestaat er een wet omtrent passend onderwijs. Dit houdt in dat scholen een zorgplicht hebben en verantwoordelijk zijn voor een passend lesaanbod voor ieder kind. Ook kinderen met gedrags- of leerproblemen. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Er wordt hierbij veel van leraren verwacht, maar tegelijkertijd kampen we met een lerarentekort. Hoe zorg je er als leraar dan toch voor dat elke leerling betrokken is en hoe ziet de toekomst van jongeren met andere leerbehoeftes eruit? Hierover gaan we in gesprek met leraren, ouders en andere experts.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Tijdlijn
19.00 uur - Inloop & ontmoetingsmoment met muziek van DJ DansPeter

Leraren en andere geïnteresseerden ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje, en een drankje. Verder hebben we voortaan tijdens de inloop naast hele leuke gesprekken ook hele kekke deuntjes en beats, van niemand minder dan DJ DansPeter (Pim Sonnenberg)!

20:00 - Start panelgesprek

In gesprek met onze panelleden waarbij de Amsterdamse leraren ervaringen uitwisselen met elkaar en de gasten. Er is tijdens dit deel uiteraard ook ruimte voor vragen en reacties uit de zaal.

21:00 - Borrel

We zetten het gesprek voort in het café onder het genot van een drankje.

Praat mee!

Ben jij een leraar en heb je ideeën, thema’s die je graag wilt bespreken, vragen waar je mee zit of wil je gewoonweg een verhaal delen om anderen te inspireren? Geef het dan vooral aan ons door want we geven je graag een stem en een plek op het podium bij een volgende Amsterdamse Lerarencafé.

Neem contact met ons op door een mail te sturen naar Laura ([email protected]), onder andere verantwoordelijk voor de programmering Onderwijs bij Pakhuis de Zwijger.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Laura Janszen
Producent
Mediapartner
ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.