Untold organiseert op 12, 13, 14 en 15 november de vierde editie van het African Diaspora Performing Arts Festival (ADPAF). Het eerste festival in Amsterdam waarbij vooral de Afrikaanse podiumkunsten centraal staan. De verbinding van traditionele- en hedendaagse Afrikaanse- en Caribische kunstvormen & tradities komen tot uiting in het thema van dit jaar: ‘We Are Africa’.

Iedereen is bewust van de behoefte aan inclusiviteit en diversiteit in de kunst- en cultuursector in Nederland. Het implementeren van deze noodzaak blijft voor vele instellingen, festivals en cultuurpodia moeilijk.

Untold organiseert op maandag 15 november 2021 in samenwerking met New Metropolis Zuidoost het seminar Heritage meets Performing Arts waarbij deskundigen met elkaar hierover in gesprek gaan middels een aantal actiepunten. Deze webinar zal worden geleid door Aminata Cairo, consultant en voormalig lector inclusief onderwijs aan de Haagse Hogeschool. Deelnemers komen tijdens het seminar samen en gaan met elkaar aan de slag, zodat ze een stap verder kunnen gaan in het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit in hun programma’s. Het programma is onderdeel van het African Diaspora Performing Arts festival.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Met in dit programma onder anderen
Rivelino Ligeon
Artistiek leider Be Your Own Hero
Desta Deekman
Choreograaf
Derillio Alexander
Muzikaal leider Eternity Percussion
Jamal Bijnoe
Zakelijk leider Black Harmony
Stephany Yamoah
Ghana Dance Ensemble