Mag de overheid gezichtsherkenning inzetten bij toezicht en ordehandhaving? Hoe werkt het, waarvoor kunnen we het inzetten en is de komst van deze technologie onvermijdelijk? Maar ook hoe beschermen we onze privacy en hoe garanderen ook in de toekomst onze open samenleving? Daarover gaat deze Open Dialoog Meetup.

 

 

Gemeente Amsterdam werkt samen met zijn partners aan een veilig en open digitaal domein. De ambities van het stadsbestuur aan de hand van het coalitieakkoord, waaronder ‘vrijheid en veiligheid’, richten zich op veiligheidsprogramma’s binnen de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland zoals ondermijning, horeca, en toezicht & handhaving. Een nieuwe ontwikkeling is dat Nederlandse gemeenten zich naast fysieke veiligheid ook richten op het onderwerp digitale veiligheid.

In het FieldLab Technologie en Data werkt de gemeente Amsterdam samen met Nationale Politie, TNO en de Johan Cruijff Arena aan projecten die voor elk van de partijen nuttig zijn. Eén van die projecten is het maken van een demonstrator van (meer-)privacy-compliant gezichtsherkenning*.

Hoe werkt het? Wat doet de Politie of het bedrijfsleven hier mee, maar bovenal wat zijn jouw rechten en vragen over dit onderwerp.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Politie Amsterdam-Amstelland
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator