Wist je dat de huidige antiracismebeweging op de schouders staat van Zwarte, Migranten- en Vluchtelingenvrouwen (zmv-vrouwen) uit de jaren 80 en 90? Kruip terug in de schoolbankjes en krijg van dr. Kaouthar Darmoni (genderwetenschapper en directeur Atria) de les die je altijd al had willen hebben. Hoor meer over de pioniers uit de ZMV-Vrouwenbeweging en verbreed je kennis over deze vaak vergeten geschiedenis.

Het is voor dit programma mogelijk om vooraf te reserveren. Deze les duurt 45 minuten en is in de Studio.

Dit programma is onderdeel van FEMTOPIA. Zie hier meer informatie over het programma door het hele pand.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.