Criminele uitbuiting: iemand dwingen om een criminele activiteit te plegen. Een “ vriend” die je dwingt om geld van je ouders te stelen. Er pas bij mogen horen als je je pinpas geeft om “wat geld te stallen”. Criminele uitbuiting is een vorm van mensenhandel. Over deze vorm is nog relatief weinig bekend. Op scholen, in gemeenten en bij ketenpartners nemen de zorgen over criminele uitbuiting onder jongeren echter toe.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Politie, stadsdeel, experts en meiden uit Nieuw-West gaan in gesprek: hoe komen we tot een gedeeld beeld van de problematiek en het voorkomen ervan?

Het programma bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste uur is via de livestream te volgen, daarna volgt een zoom-gesprek waar we met elkaar kunnen doorpraten over het onderwerp. Tijdens deze zoom-sessie kan het publiek in gesprek met experts en trainees van de Gemeente Amsterdam. Deze avond is namelijk onderdeel van een groter project over criminele uitbuiting waar trainees van de Gemeente Amsterdam zich de afgelopen maanden mee bezig hebben gehouden. Mochten er nog vragen zijn aan de hand van de livecast/de gesprekstool, mail gerust naar: [email protected].

 

ProgrammareeksJong Amsterdam

Hoe is het om in Amsterdam op te groeien? Wie zijn ‘de Amsterdamse jongeren’? Wat willen ze? Kan Amsterdam brengen wat deze jongeren nodig hebben? We nodigen jongeren en jongerenorganisaties uit om in gesprek te gaan over wat de stad Amsterdam jongeren te bieden heeft.