Hoe moeten journalisten omgaan met de rechts-radicale partijen die Europa, inclusief Nederland veroveren? Hoe doet de Nederlandse journalistiek het? Wat is de rol van de journalistiek in de groei van radicaal-rechtse partijen, welke valkuilen liggen op de loer in interviews? Welke lessen kunnen Nederlandse journalisten leren van hun collega’s in de omringende landen? Aan de vooravond van de Europese verkiezingen organiseert de redactie van VPRO’s Frontlinie samen met Pakhuis de Zwijger een avond om te praten over het vak. Onder leiding van Bram Vermeulen, met o.a. Floor Bremer (RTL Nieuws), Pieter Klok (Volkskrant), Seada Nourhussen (OneWorld), Baptiste Hupin (RTBF), Emine Ugur (Trouw) en Kees Boonman (MAX).

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
ProgrammareeksFrontlinie Meet Up

In de week na de uitzending van de Frontlinie documentaire, zetten we - aan de hand van filmfragmenten – het gesprek voort, samen met de filmmaker, relevante gasten en het publiek.