In deze livecast is de Embassy of Food te gast bij Pakhuis de Zwijger. Hoe kunnen we anders omgaan met voedsel en hoe kunnen ontwerpers hier een positieve bijdrage aan leveren? Het onderwerp voedsel raakt meer dan alleen productievraagstukken. Wat is de link tussen voedsel en gezondheid? Hoe vinden we de connectie met de lokale voedselproductie weer terug? Hoe is de intieme beleving van voedselconsumptie veranderd in tijden van COVID-19? En welke rol speelt voedsel esthetiek in de moderne beeldtaal, van Instagram tot tentoonstellingen?

Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Gebruik de reserveerknop om je plekje veilig te stellen. Wij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.

Aanwezig in deze livecast zijn Jorn Konijn (Head of Programme bij Dutch Design Foundation en curator van de Embassy of Food), future food designer Chloé Rutzerveld en ontwerper Arne Hendriks. We gaan in gesprek over zowel projecten uit de Embassy of Food als over eigen projecten van de ontwerpers. Waar komt hun fascinatie voor voedsel vandaan en wat is de rol van ontwerp bij voedselvraagstukken?

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksWorld Design Embassies

In de afgelopen maanden is er samen met rijksbouwmeester Floris Alkemade gewerkt aan de visie ‘De kunst van richting te veranderen’, geïnspireerd op zijn essay. Deze visie haakt in op verschillende thema’s die door de pandemie actueler zijn dan ooit. Het besef van kwetsbaarheid en de angst voor verandering, maar ook de kansen die in elke catastrofe verborgen liggen. Overheid, burgers, bedrijven en de wetenschap- iedereen wil het anders, iedereen zoekt naar een eigen rol. Wat nog ontbreekt, is een samenhangend verhaal. Laten we dat ‘wat er moet gebeuren’ combineren met ‘wat we willen dat er gebeurt’. Hoe willen we dat onze leefomgeving eruit ziet en hoe willen we samenleven? Om van richting te kunnen veranderen, is verbeelding nodig, een creatief proces om zaken te veranderen. Ontwerpers kunnen dat: zij bedenken hoe het anders kan en creëren die samenhang. In deze 8-delige reeks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies (Rethinking Plastic, Circular & Biobased Building, Water, Health, Mobility, Food en Safety) de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.