In deze livecast is de Embassy of Food te gast bij Pakhuis de Zwijger. Hoe kunnen we anders omgaan met voedsel en hoe kunnen ontwerpers hier een positieve bijdrage aan leveren? Het onderwerp voedsel raakt meer dan alleen productievraagstukken. Wat is de link tussen voedsel en gezondheid? Hoe vinden we de connectie met de lokale voedselproductie weer terug? Hoe is de intieme beleving van voedselconsumptie veranderd in tijden van COVID-19? En welke rol speelt voedsel esthetiek in de moderne beeldtaal, van Instagram tot tentoonstellingen?

Aanwezig in deze livecast zijn Jorn Konijn (Head of Programme bij Dutch Design Foundation en curator van de Embassy of Food), future food designer Chloé Rutzerveld en ontwerper Arne Hendriks. We gaan in gesprek over zowel projecten uit de Embassy of Food als over eigen projecten van de ontwerpers. Waar komt hun fascinatie voor voedsel vandaan en wat is de rol van ontwerp bij voedselvraagstukken?

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Luuk Heezen
ProgrammareeksWorld Design Embassies

World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation, zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met allianties van partners werken we in ambassades van de toekomst aan thema’s als gezondheid, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en inclusiviteit. World Design Embassies is een jaarrond programma met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week. Binnen deze reeks WDE Talks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.