Het Osdorpplein en de straten eromheen veranderen iedere dag steeds weer en meer. We zijn nieuwsgierig hoe het gebied er nu bij ligt, en we zijn benieuwd naar de toekomst. Onder leiding van fotograaf Karin van de Wiel gaan we op pad om deze ontwikkelingen vast te leggen. Door de lens van ons fototoestel, ontdekken we het Osdorppleingebied.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Na 4 workshops is dit de 5e bijeenkomst van Focus op Osdorpplein: de presentatie van de gemaakte beelden! Met een super enthousiaste groep zijn we de buurt in getrokken en hebben we enorm diverse foto’s gemaakt. Lees in blog 1, blog 2 en blog 3 over de eerdere sessies.

De workshop Focus op: Osdorpplein is een onderdeel van het project Focus op Nieuw-West, een initiatief van Fouad Lakbir en New Metropolis Nieuw-West. De expositie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

ProgrammareeksNieuw-West in Beeld

Onder de noemer Nieuw-West in Beeld denken we na over de beeldvorming van dit Amsterdamse stadsdeel én gaan we er zelf actief mee aan de slag. Er bestaan veel beelden over Nieuw-West, positief en negatief. Het is dan ook een buurt met vele gezichten. We zien ook dat de stad constant aan het veranderen is. Wij vinden het belangrijk om hier bewust bij stil te staan en na te denken over hoe we dit stadsdeel vastleggen.