De Stad
Sustainable Finance Lab

Financiering van natuur in de stad

Wie betaalt voor biodiversiteit in de stedelijke omgeving? Strategieën voor meer stadsnatuur.
Gratis toegang
woensdag 4 nov 2020, 16.00
wo 4 nov 2020, 16.00
Online via LIVECAST

De stad wordt voller, heter en kwetsbaarder – te zien in de huidige pandemie. De oplossing: meer natuur. Stadsnatuur zorgt niet alleen voor biodiversiteit maar draagt ook bij aan klimaatdoelstellingen, gezondheid, sociale cohesie en waterbeheer. Alleen: wie gaat ervoor betalen? De baten van natuur komen versnipperd terecht bij verschillende partijen, ze zijn lastig meetbaar en onderhoudskosten vormen een struikelblok.

In deze livecast lanceert het Sustainable Finance Lab een beleidsnota in het kader van het Europese NATURVATION project met daarin de resultaten van een groot Europees onderzoek naar financiering van natuur in de stad. Onderzoeker Helen Toxopeus gaat hierover in gesprek met een verzekeraar, een bank en een gemeente. Ze bespreken de haalbaarheid van verschillende strategieën om op slimme manieren de financiering van stadsnatuur te realiseren, om deze drastisch op te kunnen schalen.

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST. Reserveer snel en kijk mee via de onderstaande gele button.

Bekijk de LIVECAST
Gratis toegang
woensdag 4 nov 2020, 16.00
Online via LIVECAST