‘We The Power’ volgt mensen uit Europa die de stap hebben gezet een energiecoöperatie op te zetten om zelf duurzame energie op te wekken. Dit doen ze samen met vrienden, familie en andere visionairs door wettelijke barrières te doorbreken. Goed voor de planeet en de portemonnee. Ook in Nederland groeien energiecoöperaties in populariteit: we kennen hier inmiddels ruim 650 energiecoöperaties.

 

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

In Europa hebben steeds meer mensen moeite met het betalen van hun energierekening. Energiekosten schieten omhoog vanwege internationale ontwikkelingen, de grootschalige transitie naar duurzame bronnen gaat langzaam en deze winter wordt gevreesd voor een koude winter waardoor vele huishoudens hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Stel je voor dat je het traditionele energiesysteem omver werpt en de macht van schone elektriciteitsproductie teruggeeft aan je buren. In dit programma kijken we samen de film We The Power. Gevolgd door een nagesprek met sleutelfiguren uit de film en pionier in de energietransitie. Iets voor jou of je buurman? Kom gezellig samen naar Pakhuis de Zwijger en laat je inspireren.

Na de docu gaan we in gesprek met Agamemnon Otero (digitaal aanwezig), sleutelfiguur uit de film. We zijn nu enkele jaren verder; hoe staat het er nu voor met het Britse Energy Garden? Vervolgens gaan we in de studio in gesprek met Cilou Bertin en Frank Pieter Boon over het opzetten van energie coöperaties in Nederland.

De documentaire wordt ondertiteld in het Nederlands.

Wil jij je aansluiten bij een coöperatie, zelf een coöperatie starten of meer lezen over alle mogelijkheden?

  • Via deze link vind je meer informatie over energiecoöperaties bij jou in de buurt.
  • Via deze link vind je meer informatie over financieringsmogelijkheden.