De grote zaal van Pakhuis de Zwijger staat op 8 maart in het teken van verleden, heden en toekomst. Een blik op Feminist Utopia’s, gesprekken met vrouwen uit alle feministische golven, unieke performances en een zeepkistenwedstrijd. De hele avond is hier een doorlopend programma. Je kunt de hele avond in deze zaal blijven voor een divers en interactief programma. Natuurlijk kun je ook kiezen voor één of meerdere onderdelen in de grote zaal.

Dit programma is onderdeel van FEMTOPIA. Zie hier meer informatie over het programma door het hele pand.

VOOR ONDERTITELING, KLIK: https://www.text-on-tap.live/index.html#e=pakhuis-de-zwijger

Hoe ziet het programma eruit?

19:30 – 20:30 Feminist Utopias + Q&A (ENG)

De avond begint met een schets van hét land waar vrouwen willen wonen door niemand minder dan Kate Kirkpatrick. Speciaal voor deze avond komt deze feministische filosoof en auteur van de baanbrekende biografie over Simone de Beauvoir naar Nederland. Schrijf al je vragen op, want hier is alle ruimte voor!

20:30 – 20:45 Signed (& spoken) word

Nimo Hersi is een dove kunstenaar en neemt ons mee in haar verhaal met gebaren taal. Tegelijkertijd wordt dit vertaald naar woorden.

20:45 – 21:45 Een leven lang luidruchtig

In dit intergenerationele gesprek luisteren we naar de ervaringen van feministen door de jaren heen. Dinah Bons, Marjan Sax en Emaan Ahmed Ali gaan in gesprek over hoe het is (en was) om vrouw te zijn in de vier verschillende feministische golven. Heb jij een prangende vraag voor één van deze vrouwen? In dit gesprek halen we vragen op uit het publiek.

21:45 – 22:00 Spoken word

Geniet van een krachtige performance in spoken word door Hazar Chaouni.

22:00 – 23:00 Zeepkistenwedstrijd

Directeur van WOMEN Inc., Jannet Vaessen opent de zeepkistenwedstrijd, waarna deelnemers hun programma-ideeën pitchen. De professionele jury, bestaande uit Jannet Vaessen (directeur WOMEN Inc.), Kaouthar Darmoni (Directeur Atria) en Mariah Mansvelt Beck (Directeur en oprichter Yoni), kiezen samen met jou (!) welk programma een plek wint op het podium van Pakhuis de Zwijger.

Met pitches van:

  • Marianne Koot
  • Nawel Khelil en Nora Laggat
  • Lucia Galindo Martinez
  • Ragna Heidweiler
  • Evelien de Jong

23:00 – 23:30 Sophie Straat

Last, en zeker not least, sluit Sophie Straat deze feestelijke avond af met haar principiële smartlappen.

ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.