De Ceuvel moet in januari 2025 plaatsmaken voor nieuwe gebiedsontwikkeling. In de uitvraag voor het gebied moet o.a. recreatie, maakindustrie, een broedplaats en groen een plek krijgen. Precies wat de community rondom de Ceuvel de afgelopen jaren heeft neergezet. Alle inspanning op gebied van duurzaamheid en groen, maar ook horeca, recreatie en ondernemerschap zou verdwijnen. De Ceuvel is voor veel Amsterdammers en bezoekers een plek vol herinneringen. Een plek die dit stukje Amsterdam Noord op de kaart heeft gezet. Wat is de waarde van creatieve broedplaatsen voor een stad of stadsdeel? Hoe kunnen we de diversiteit aan plekken en de eigenheid van de stad behouden? Wat kan een alternatief zijn voor de geplande stedelijke ontwikkeling op deze plek? We gaan op onderzoek uit met beleidsmakers, experts en andere betrokkenen.

Pakhuis de Zwijger organiseert dit programma bij de Ceuvel tijdens de viering van de 10e verjaardag van deze bijzondere plek. Van 15.00 tot 16.00 is het programma Een creatief alternatief te volgen op het plein. Na het programma volgt tussen 16.00 en 17.00 een intiemere inhoudelijke sessie over alternatieve vormen van gebiedsontwikkeling in de Crossboat. Voor de verjaardag is een ticket nodig, die je kunt bestellen via deze link (of de reserveerknop op deze pagina). Met de code PakhuisCeuvel10 krijgen bezoekers aan het programma Een creatief alternatief een gratis ticket, hiermee kun je gratis naar binnen tot 15.00.

De hele dag door zijn er verschillende activiteiten te beleven bij de Ceuvel. Meer informatie over de Ceuvel campagne en het complete dagprogramma vind je hier.