n EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen – Yasin Yaylali en Emin Kececi – wekelijks experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over de staat van het onderwijs. Schoolbestuurders, docenten en inspiratoren schuiven aan tafel aan om het te hebben over de belangrijke thema’s die spelen in ons onderwijssysteem. Deze week gaan we het hebben over duurzaam onderwijs. We gaan in gesprek met docenten, studenten, programmamakers en wetenschappers uit het MBO en Hoger Onderwijs.

We gaan in gesprek met docent bouwkunde Alco Otten van het Alfa-college uit Hoogeveen die met zijn studenten werkt aan een waterstoftinyhouse in opdracht van de gemeente Hoogeveen. Zij bouwen het huis met duurzame en gerecyclede materialen. Met innovatiemanager Cora Jongenotter die 3e jaars studenten bouwkunde van Hogeschool van Rotterdam) bij elkaar brengt om te bouwen aan een circulaire economie in de Talent Innovation Pool. En met programmamanager Jeske Nederstigt die voor Expertisecentrum voor de Circulaire Transitie (Fontys Hogeschool, Eindhoven) onderzoek doet naar circulaire competenties en skills.

De wetenschappers Ilya Zitter, lector Hogeschool Utrecht en Bas van den Berg, PhD voorzien de projecten van hun commentaar en studenten van de Herman Brood Academie verzorgen de muziek.

Pakhuis De Zwijger, Coöperatie Leren voor Morgen, Meesters Met Dromen, Teachers for Climate, Youth for Climate en de Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs brengen in samenwerking met de Jonge Klimaatbeweging deze initiatieven bij elkaar in twee masterclasses voor iedereen die vanuit zijn professie te maken heeft met onderwijs en duurzame ontwikkelingen op het gebied van circulariteit. De redactie bestaat uit Mark Boode & Wieneke Maris (Teachers for Climate), Marjan Nijenbanning & Henk Tameling (Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs) en Daan de Kruijf (Leren voor Morgen).

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.