In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi wekelijks experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over de staat van het onderwijs. Vanavond worden de winnaars van de jaarlijkse Verkiezing Duurzame Docent bekend gemaakt. Docenten en leerlingen wijzen de winnaar aan: ‘een duurzame docent inspireert, vernieuwt, werkt samen met partijen buiten school en brengt verschillende aspecten van duurzame ontwikkeling bij elkaar,’ aldus de jurycriteria. Aan tafel sluiten de winnaars en juryleden aan.

Tijdens de Dag van de duurzaamheid, worden de winnaars op hun eigen school op feestelijke wijze verrast met de bekendmaking, bij EduCAUTION krijgen ze de kans om hun ambities toe te lichten.

Met de Verkiezing Duurzame Docent willen onderwijsorganisaties duurzame docenten aanmoedigen en een podium geven. Vernieuwende, inspirerende docenten zijn hard nodig om jonge generaties voor te bereiden op de complexe uitdagingen van de komende decennia. Om leerlingen voor te bereiden op maatschappelijke veranderingen en nieuwe technologieën. En om hen te leren oplossingen te genereren die nu nog niet bestaan. De Verkiezing Duurzame Docent laat zien dat er al veel docenten zijn die het initiatief hebben genomen om hiermee aan de slag te gaan en die dit over willen dragen op hun leerlingen en collega’s. Maar wat hebben ze nodig om deze dromen waar te maken?

De prijsuitreiking van de Verkiezing Duurzame Docent 2020 wordt mogelijk gemaakt door: Leren voor Morgen, SME, Teachers for Climate, Youth for Climate, Nederlandse Academie Duurzaam Onderwijs, SPARK The Movement.

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.