“Mens, durf te leven!” Schuif gezellig aan en geniet met ons mee van gedichten, verhalen en liedjes gemaakt door bewoners van de Westelijke Tuinsteden. De avond is ingericht door Gökhan Aksoy, dichter en coördinator bij Huis der Letteren en cultuurprijswinnaar Nieuw-West 2020.

Deze avond staat in het teken van durf. Durf jij van die hoge plank te springen? Overwin je angsten, zet vooroordelen (van anderen) aan de kant en maak een gewaagde keuze. Alle durvers en niet-durvers zijn van harte welkom!
Schuif gezellig aan, op zaterdag 15 april van 19.30 tot 21.30 uur. De deur is open vanaf 19.00 uur bij New Metropolis, Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL Amsterdam.
Vrijwillige donatie van € 5 euro wordt op prijs gesteld. Koffie, thee en hapjes zijn aanwezig.

Over de line-up

Simone Don zingt melancholische en speelse melodieën met invloeden van neo soul, jazz en RnB. Ze zingt over haar avonturen en persoonlijke groei en reflecteert op de wereld. Ze laat je meeslepen in haar rijke fantasie en haar lust voor het goede leven, met een bitter humoristisch randje realiteit. Haar belangrijkste invloeden zijn Yazmin Lacey, Erykah Badu, Lianne la Havas en Amy Winehouse. Ze treedt solo op en in samenwerking met een groeiend aantal artiesten en produceert muziek onder haar eigen bedrijf Blabla Sounds.

Dichter Lilian van Ooijen woont in Amsterdam en is student proza en poëzie aan de
Schrijversvakschool. Haar gedichten verschenen eerder in Seizoenszine en
literair tijdschrift Landauer. Door anderen is haar werk mystiek,
associatief en post-kapitalistisch genoemd.

Marjoke van de Werken (2000) woont in Amsterdam Zuidoost en speelt sinds ongeveer haar tiende dwarsfluit. Haar hart gaat uit naar klassieke muziek; dat speelt ze dan ook het meest. Ruim twee jaar geleden heeft ze de dwarsfluit gekocht waar ze nu op speelt. Deze heeft een zilveren kopstuk die verguld is, waardoor de klank voller en warmer is. Af en toe speelt ze mee aan een concert. In het dagelijks leven is Marjoke werkzaam als psycholoog.

Teuntje Ott is student Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en huisdichter van het tijdschrift van de faculteit der Geesteswetenschappen; Babel Magazine. Daarnaast zingt Teuntje, is ze spoken word artiest én dromer.

Meer info over de rest van de line-up volgt snel.