Snelheid, vrijheid, anonimiteit en verbondenheid is wat deze mensen drijft in de motorwereld. Op een hete lentemiddag kwamen een groep motorrijders samen op een industrieterrein in de polder, om hun passie voor deze snelle tweewieler te uiten. Tijdens deze dag schoot Steffie La Haije dit gezelschap in zwart wit in actie. Mellanie Sharon schoot deze motorrijders van dicht bij, voor een intiemer beeld. Samen brengen ze een levendig en spannende zwart wit expositie naar de Pop-Up locatie van het Bijlmerpark Theater.

Een samenkomst van de motorrijders, motorfanaten en foto & video liefhebbers, die deze avond samen komen in een foto & video expositie. Ontmoet de helden achter het masker en duik deze avond in de wereld van motoren, een avond vol snelheid, don’t miss out!

Let op: de locatie van dit programma is Pop-up podium van het Bijlmer Parktheater, Bijlmerplein 876 in Amsterdam Zuidoost.

 

Over de Makers van Drift

 

Steffie La Haije
Director, editor

”Als filmmaker word ik gedreven door een passie voor verhalen vertellen die de stemmen van diegene die vaak over het hoofd worden gezien, gemarginaliseerd of ongehoord zijn in onze samenleving, versterken. In een wereld waar bepaalde verhalen de mainstream media
domineren, geloof ik dat het super nodig is om het licht te laten schijnen op de verhalen van
individuen wiens ervaringen, strijd en stem niet gehoord worden. Door middel van het
samensmelten en de kracht van beeld en geluid.”

Mellanie Sharon
Allround Creative , fotograaf

Mellanie Sharon is een allround creative wiens artistieke reis zich uitstrekt over verschillende media, waaronder fotografie, schilderkunst en grafisch ontwerp. Bekend om haar inventieve en fantasierijke aanpak, heeft Mellanie zichzelf gevestigd als een veelzijdige kunstenaar met een unieke creatieve geest.

Al op jonge leeftijd was Mellanie’s passie voor kunst duidelijk toen ze alledaagse ervaringen transformeerde in buitengewone uitingen van creativiteit. Gedurende haar carrière heeft Mellanie aan een breed scala aan projecten gewerkt, o.a een samenwerking met het Van Gogh Museum waarbij ze haar vermogen heeft laten zien om zich aan te passen en uit te blinken in meerdere creatieve disciplines. Haar fotografie legt de essentie van momenten vast met een duidelijk perspectief, terwijl haar andere artistieke inspanningen een diepe toewijding weerspiegelen in het verkennen van nieuwe technieken en stijlen.

Yvana Muradin
Art director, modestylist

Yvana Muradin is een intuïtieve maker die inspiratie haalt uit de onrechtvaardigheden die we in onze samenleving zien. Haar achtergrond in de modewereld waar ze heeft mogen samen werken met grote namen zoals Adidas, Porsche en Dolce & Gabanna heeft haar geleerd hoe oppervlakkige schoonheid en glamour kunnen verleiden en afleiden voor wat zij belangrijk vind.

”Als maker zoek ik naar diepere lagen, naar mogelijkheden in het schijnbaar onmogelijke. Ik geloof in de kracht van kunst om de kijker te bevragen, te confronteren en uit te dagen om verder te kijken dan de oppervlakte. Mijn werk is een spiegel van de wereld om ons heen, met al zijn donkere kanten en onrechtvaardigheden. Door middel van mijn werk hoop ik een stem te geven aan de stemlozen en vorm te geven aan de gedachten die we soms liever vermijden. Mijn creaties dagen reflectie, conversatie en hopelijk verandering uit.

”De reden dat ik mij wilde concentreren op het visualiseren van de motorwereld, is mijn fascinatie voor het onbekende.. De snelheid, de anonimiteit.. Het geeft mij een soort superhelden-club gevoel” – Yvana Muradin

Dit programma is ontwikkeld door
Yvana Muradin
Art Director, Fashion Stylist