New Metropolis Nieuw-West host in samenwerking met IDFA, Oxville Cinema, Female Economy en Meervaart Studio de nagesprekken van een selectie films die vertoond worden in De Appel. In deze gesprekken gaan we met speciale gasten over de opgaven en uitdagingen van het stadsdeel aan de hand van de documentaire.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Dertien jaar was Delphine toen ze zwanger raakte van haar verkrachter. Tot het moment waarop ze als dertigjarige voor de camera van Rosine Mbakam haar levensverhaal vertelt, is haar weinig geluk gegund. Ze drapeert de deken van het bed waarop ze haar getuigenis doet als een cocon om haar heen, verzoekt Mbakam te gaan zitten om haar niet nerveus te maken en steekt van wal.

Ze vertelt hoe haar vader haar verstootte, hoe de ene daad van seksueel geweld volgde op de andere en hoe haar leven in een neerwaartse spiraal terechtkwam. Hoe ze een veel oudere witte man trouwde en met hem haar vaderland Kameroen verliet om zich in Brussel te vestigen.

Delphine, sprekend in expressief pidgin-Engels, laveert tussen woede, cynisme en diep verdriet. Mbakams voorzichtig tastende camera is vastgeklonken aan haar beeltenis. Tot opeens de deurbel gaat, een kinderstem klinkt en Delphine van haar bed moet opstaan om haar dagelijkse leven even binnen te laten.


Om een kaartje met drie euro korting te bestellen, ga naar idfa.nl/nieuwwest

1. Klik op één van de programma’s die je wil zien
2. Klik op de film-optie + Talk hosted by [NAAM DIE VOOR JOUW VOORSTELLING VAN TOEPASSING IS] en klik op Tickets/deelnemen.
3. Log in met je MyIDFA-account of maak een nieuw account aan.
4. Start het proces om een ticket te kopen, en vul de actiecode IDFNW2111 in om een vrijkaart te bestellen. Let op: je kan per persoon (en dus per code) maar één ticket bestellen.
5. Na afronding van het proces ontvang je een bevestiging per mail en wordt je ticket toegevoegd aan je MyIDFA-account.
6. Op de dag van het event laat je je ticket met QR code scannen, ofwel door deze op je telefoon te laten zien of door je ticket uit te printen en deze mee te nemen. De zaal is 20 minuten voor aanvangstijd open.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Peter Both
Projectleider New Metropolis Nieuw-West
In samenwerking met