De vele culturen in de Bijlmer, in Amsterdam-Zuidoost, hebben allemaal hun eigen rituelen rond het afscheid van de doden. Uitvaartmanager Anita gaat als witte Nederlander op verkenning. Ze moet de wensen in kaart brengen voor een nieuw rouwcentrum voor alle culturen dat uitvaartorganisatie Yarden hier hoopt op te richten.

Maar hoe meer ze ziet en leert, hoe meer de aanvankelijk zelfverzekerde Anita begint te twijfelen. In een moskee spreekt iemand ontnuchterende woorden. Hebben die veelkleurige gemeenschappen Yarden eigenlijk wel nodig? Laverend tussen twee werelden krijgt Anita ook in haar eigen kring te maken met de dood, waardoor ze zichzelf weer nieuwe vragen stelt.

Dit verslag in grotendeels observerende stijl volgt deze onzekere missie over een periode van meer dan vijf jaar. Het combineert de eigen ervaring van Anita met een breder beeld vol culturele contrasten. Zoals onder meer verbeeld in een parallelmontage van een sobere Nederlandse begrafenis naast een met muziek en dans omlijste Ghanese uitvaart. Intussen moet op het kantoor van Yarden het ideaal van diversiteit in overeenstemming worden gebracht met het businessplan.

Kijken kan helemaal gratis, dus dat is een mooie cadeautje voor de buurt. Meld je hier aan via onze programmapagina om een code te ontvangen voor een vrijkaart voor deze documentaire. Er is een maximum aantal gratis kaarten per documentaire, dus wees op tijd. Ben je te laat? Dan kun je alsnog een kaartje kopen via deze link.

Let op, zorg dat je je kaartje ruim van te voren hebt besteld met deze code en dat je voor de aanvangstijd al ingelogd bent. Want de online vertoning is net als in de zaal, na aanvang kan je helaas niet meer naar binnen.

Met in dit programma onder anderen
Paul Sin Nam Rigter
Regisseur
Joost Broeren-Huitinga
Journalist
In samenwerking met