In deze laatste editie van Zomer in de stad blikken we vooruit op het nieuwe culturele seizoen en de plannen voor een diverser Amsterdams ambtenarenbestand met o.a. wethouder Touria Meliani. Hoe gaat het nieuwe culturele seizoen eruitzien nu veel culturele instellingen het financieel zwaar hebben? Wat betekent het voor het Amsterdamse nachtleven dat de clubs nu al maanden dicht zijn en voorlopig ook niet open kunnen? En hoe staat het met de plannen van de wethouder voor een diverser Amsterdams stadsbestuur?

Over de sprekers

Touria Meliani
Onze hoofdgast van vanavond is wethouder Touria Meliani. Het nieuwe culturele seizoen staat voor de deur, terwijl Covid-19 nog steeds huishoudt in de stad. Daarnaast stond de zomer van 2020 in het teken van financiering van de kunst- en cultuursector. Zowel de gemeente (Kunstenplan) en Amsterdamse Fonds voor de Kunsten (AFK) maakten bekend welke instellingen en organisaties zij de komende 4 jaar financieren. Daarnaast kondigde de wethouder stappen aan voor een diverser personeelsbestand en een inclusievere werkcultuur binnen de gemeente. Over o.a. deze onderwerpen gaan we vanavond in gesprek.

Joost van Bellen
Joost van Bellen is dj, producer en creatieve duizendpoot. Hij heeft een liefde voor de nacht en de drang om altijd te vernieuwen. In de jaren 80 stond hij aan de wieg van de roemruchte club RoXY, in de jaren 90 richtte hij zijn eigen bedrijf Meubel Stukken op dat het nachtleven combineerde met kunst & mode en in de jaren 2000 startte hij met de bekende clubavond Rauw en won met een collectief de eerste Nachtburgemeesterverkiezingen. In de jaren daarna volgde nog vele clubavonden en in 2014 de roman ‘Pandaogen’. Ook tijdens Covid zat hij niet stil. Hij organiseert nu The Cockadoodle Cunty Corral. Hoe staat het nachtleven ervoor?

Frans de Vries
Frans is directeur van ‘De Vries Producties’ dat o.a. verantwoordelijk is voor Kwaku Summer Festival, Vondelpark Openlucht Theater en de jaarlijkse Uitmarkt op Museumplein (opening van het culturele seizoen), dit jaar i.v.m. Covid-19 de Thuismarkt. Wat staat ons het komende culturele seizoen te wachten? En hoe innoveert Frans zelf met zijn producties?

Annet Lekkerkerker
Annet is vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en voorzitter van overlegorgaan Amsterdamse Culturele Instellingen (ACI). Hoe kijkt zij terug op afgelopen zomer waarin de vierjarige kunst- en cultuursubsidies bekend werden gemaakt? En wat zijn haar verwachtingen van het nieuwe culturele seizoen?

Kai Pattipilohy
Kai is directeur van Diversion, een bureau voor maatschappelijke innovatie. Met hun programma’s helpen ze organisaties in de publieke en private sector om in te spelen op de voortdurende veranderingen in de samenleving en zo hun maatschappelijke impact te vergroten. Een van de expertisegebieden van Diversion – en van Kai – is de arbeidsmarkt. Wat doet Diversion op het gebied van een inclusieve arbeidsmarkt? En hoe kunnen we volgens Kai ervoor zorgen dat de gemeente Amsterdam een diversere en inclusievere werkplek wordt?

Luan Buleshkaj
Ook deze laatste aflevering van Zomer in de Stad zal weer op geheel eigen wijze afgesloten worden door spoken-word artist Luan Buleshkaj.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Joline Rodermans
Moderator
ProgrammareeksZomer in de stad

Deze zomer geen komkommertijd, maar tijd om door te pakken en met elkaar het gesprek aan te gaan over actuele thema's die belangrijk zijn voor de toekomst van Amsterdam. In deze wekelijkse talkshow schuiven elke maandagavond om 20.30 uur bestuurders, bewoners, ondernemers, wetenschappers en creatieven aan en werpen we een blik op de staat van de stad.