Is een nieuwe financiële crisis ophanden nu de economie weer krimpt, de schulden recordhoogtes hebben bereikt en het ruime compensatiebeleid van de overheid ten einde lijkt? In het financiële leven is één ding zeker: er zal een volgende crisis komen. Maar wanneer en uit welke hoek? En het belangrijkste: kunnen we deze crisis nog voorkomen? Tijdens deze avond blikken we terug op een lange historie van financiële crises, bespreken we de grootste risico’s die op de loer liggen en hebben we het met prominente toezichthouders over hoe we een volgende crisis kunnen voorkomen.

Over de sprekers

Op deze avond bespreekt financieel-economisch journalist en auteur Roel Janssen de lange historie van financiële crises en de bijzondere plek van Nederland daarin. Dit doet hij aan de hand van zijn onlangs verschenen boek Gokkers & Graaiers – Financiële schandalen van de VOC tot de Zuidas.

Hoogleraar Banking and Finance (Tilburg University) Harald Benink presenteert de grootste risico’s die op de loer liggen nu de economie weer gaat krimpen, de schulden sinds 2008 verder zijn opgelopen en de overheid terug lijkt te komen van het ruime compensatiebeleid.

Gaan we weer een financiële crisis tegemoet en moet de overheid dit keer dan weer banken redden? Of zijn het dit keer de pensioenfondsen? We bespreken het met enkele prominente toezichthouders: Laura van Geest (voorzitter Autoriteit Financiële Markten), Tanja Cuppen (Chief Risk Officer ABN Amro), Evert-Jan Slootweg (Kamerlid CDA) en Tom van der Lee (Kamerlid GroenLinks).

ProgrammareeksSustainable Finance Lab

Programma's over de weg naar een nieuwe, duurzame economie in samenwerking met het Sustainable Finance Lab.