Zijn biobased materialen zoals hennep, vlas, lokaal geproduceerd linnen en biokatoen een uitkomst voor de zo vervuilende textielindustrie? In het verleden gebruikten we deze materialen al, maar synthetische stoffen als polyester en elastaan hebben zeker binnen de fast fashion de overhand gekregen. Kunnen we weer terug naar hoogwaardige, biobased kleding, die bovendien goed te recyclen is? Ontdek de nieuwste innovaties op het gebied van biokatoen, hennep en linnen en hoor waar materiaalpioniers mee bezig zijn.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Dit programma is ontwikkeld door
Thomas van de Sandt
Programmamaker Duurzame Stad
Partners
De moderator van dit programma is
Ellen van den Adel
Partner Work in Progress
ProgrammareeksReflow

Laat je textiel niet in rook op gaan! Per jaar belanden miljoenen kilo’s textiel in de prullenbak en worden verbrand. Help mee dit te stoppen en alle waarde uit textiel te halen. Van kleding tot schoenen en van handdoeken tot beddengoed en gordijnen. Koop minder nieuw, ruil, verkoop of geef weg, repareer en recycle. Partners van het Amsterdam Textiel Reflow project zijn; gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Metabolic, BMA-Techne en Waag. Gesubsidieerd EU horizon 2020.