Let op: dit programma vindt vanavond plaats in Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein.

Amsterdam was tijdens de eerste lockdown mede-initiatiefnemer van de wereldwijde beweging van Doughnut Cities, geïnspireerd op het denken van de econoom Kate Raworth. Met als hoofdvraag: hoe zorgen we ervoor dat alle Amsterdammers een goed en welvarend leven hebben, zonder dat mensenrechten en de grenzen van de planeet worden overschreden? Anderhalf jaar en een coronacrisis later brengt de gemeente Amsterdam de staat van de brede welvaart van de stad in kaart, waarbij -in navolging van het Doughnut model- niet alleen wordt gekeken naar hoeveel geld de stad verdient, maar ook naar belangrijke waarden als rechtvaardigheid, gezondheid, duurzaamheid en sociale insluiting. Tijdens de 9e editie van De Staat van de Stad presenteert het Bureau Informatie, Onderzoek en Statistiek van Gemeente Amsterdam deze eerste Brede Welvaart Monitor, en houdt de Britse econoom Kate Raworth een betoog over het model van de Doughnut City. Vervolgens gaan verschillende Amsterdamse wethouders en belangrijke spelers uit stad en land met elkaar in gesprek over de weg naar een eerlijk en duurzaam Amsterdam.

CORONACHECK-APP | TESTEN VOOR TOEGANG
Bij entree wordt aan alle bezoekers gevraagd het Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Partners
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
ProgrammareeksDe Staat van de Stad

De jaarlijkse De Staat van de Stad is een avondvullend programma waarin de conditie van Amsterdam wordt besproken aan de hand van de meest recente data over de stad.