Wat is de invloed van videogames op onze maatschappij? Wat is het effect van gamen op ons sociaal & maatschappelijk leven? Hoe kunnen we gamen inzetten om positieve verandering teweeg te brengen? Tijdens deze co-creatie en dialoog sessie gaan we samen over deze vragen in gesprek.

Gamen: voor velen een hobby, voor sommigen een full-time baan. Nederland telt zo’n miljoen mensen die gamen en wereldwijd zijn dit er meer dan drie miljard. De game industrie is booming en bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving.

En hoewel games als warme broodjes over de toonbank vliegen en mensen uren in de rij staan voor de nieuwste consoles brengt gamen ook maatschappelijke uitdagingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan verslaving en sociale isolatie.

Wat is de invloed van gamen op onze maatschappij? Hoe gaan we om met deze razendsnelle industrie en hoe kunnen we gamen inzetten als middel om mensen met elkaar te verbinden?

New Metropolis Nieuw-West organiseert een co-creatie & dialoog sessie om samen over deze vragen in gesprek te gaan. Professionals, experts, bewoners en natuurlijk gamers zijn welkom om deze thema’s te verkennen en tot nieuwe inzichten te komen in de wereld van gaming.

 

Tijdlijn
18:30 - 19:00

Inloop

19:00 - 20:00

Presentaties:
Jeroen Lemmens
Weplay Esports
Jelle Heij

20:00 - 20:45

Co-creatie sessie

20:45 - 21:15

Afsluitende borrel en nagesprek