De school is een samenleving in het klein. Het is een oefenplaats voor onze leerlingen waar zij vaardigheden en kennis opdoen om succesvol mee te doen met de maatschappij. Juist wanneer meningen wringen als er maatschappelijke problemen zijn of bij taboeonderwerpen, kan de school een belangrijke oefenplaats zijn voor het gesprek. In een vitale stad als Amsterdam is er altijd ruimte voor verschillen in opvatting. Binnen de scholen moeten scholen moeilijke gesprekken voeren, zodat leerlingen kunnen oefenen in het respectvol omgaan met elkaar. Zeker in een wereldstad met meer dan 180 nationaliteiten. Maar het voeren van deze gesprekken kan lastig zijn voor scholen, omdat waarden en meningen kunnen botsen. Hoe ga je hier dan mee om als school in de praktijk?

Programma
19:00 | Inloop & ontmoetingsmoment

Leraren en andere geïnteresseerden ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje.

20:00 | Start programma

Tijdens het programma vinden er twee panelgesprekken plaats. Het eerste gesprek gaat over relationele en seksuele vorming op school. Het tweede gesprek gaat over de impact van maatschappelijke vraagstukken en gebeurtenissen in de klas.

21:00 | Borrel

We zetten het gesprek voort in het café onder het genot van een drankje!

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.