Dat onze overheid niet staat te trappelen om belangrijke documentatie met ons te delen, is geen geheim. Toch is deze informatieverstrekking voor journalisten van groot belang om hun werk objectief en grondig te kunnen doen. Naar aanleiding van een uitzonderlijke casus en het grootste dossier van Follow the Money: De Shell Papers, gaan we in gesprek met Woo-specialisten, een jurist en bestuurders.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Met in dit programma
Birte Schohaus
Onderzoeksjournalist, Follow the money
Annemarie Drahmann
Universitair hoofddocent Staats- en Bestuursrecht, Universiteit Leiden
Tim van Alten
Woo-specialist van WOO Bureau
Kees Keulemans
Beleidsmedewerker
Bas van Beek
Wob- en Woo-specialist van FTM

Over de sprekers

Tim van Altenis jurist en Woo-specialist bij het WOO Bureau. Van Alten ondersteunt bestuursorganen bij de afhandeling van Woo-verzoeken.

Kees Keulemans is beleidsmedewerker bij het team Regeringscommissaris Informatiehuishouding bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Annemarie Drahmann is universitair hoofddocent aan de afdeling staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden. Gespecialiseerd in het algemeen bestuursrecht, met een bijzondere interesse in de transparante overheid.

Dr. Birte Schohaus is Follow The Money journalist en leider van het Shell Papers team.

Bas van Beek is Wob- en Woo-specialist bij Follow The Money.

Moderator Frederique de Jong leidt steevast Follow The Money debat avonden in goede stromen, tevens de maker van de goed beluisterde FTM podcast: ‘Frederique vraagt door’.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Frederique de Jong
Presentator
ProgrammareeksFollow the Money

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Zij doen onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving. "Follow the Money" is daarbij het redactionele Leitmotiv. Want of het nu om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs gaat; als je het geldspoor volgt dan ontdek je de waarheid.