De Stad

De donut voor stadmakers

Hoe geeft jouw initiatief de wijk zowel sociaal als duurzaam een boost? En helpt het om daarvoor een donut deal te sluiten?
vrijdag 12 jun 2020, 18.30
vr 12 jun 2020, 18.30
Online via LIVECAST

Bouw mee aan een 'community of practice' rond donutdeals: lokale initiatieven, opgezet door bewoners of lokale ondernemers, om een wijk of buurt zowel op sociaal als duurzaam vlak een boost te geven. Wat is het donut-model en hoe kan het jouw initiatief verder helpen? Welke potentiële donutdeals zijn er in de regio Amsterdam en hoe kunnen die elkaar verder helpen?

Het concept van de donutdeals is bedacht door stichting COCRATOS, dat de eerste 3 deals in Zuidoost heeft gesloten. Het is “een concept dat in de hele stad navolging verdient” . Een eerste verkenning laat zien dat er al honderden sociale en duurzame initiatieven in de regio zijn, en velen zouden al snel kunnen uitgroeien tot een donut deal.

Ontmoet deze initiatieven, deel ervaringen en kijk of ook jouw initiatief in de donut past. Dit programma geeft een aanzet tot een “community of practice” voor stadmakers die het donutmodel in de Amsterdamse regio tot leven willen wekken.

vrijdag 12 jun 2020, 18.30
Online via LIVECAST