Hoe brengen we Amsterdam in de ‘Donut’? Al ruim een jaar zoemt de term ‘Donut Economie’ door de stad, aangewakkerd door het bericht dat de stad Amsterdam als eerste stad in de wereld deze Donut omarmt als model om verantwoord uit de COVID-19 crisis te komen. Maar in hoeverre is de donut-gedachte de stad echt binnengedrongen? Weten de mensen op straat wat de donut is? Hoe helpt die donut eigenlijk bij het ontwikkelen van initiatieven en projecten met een positieve impact op de stad?

Door de huidige Corona-maatregelen is dit programma gratis & online te bekijken via onze LIVECAST. Reserveer snel om toegang te krijgen tot de live uitzending van dit programma.

Op 15 april gaan we gaan we terug naar de basis en bespreken de Donut als Metafoor om impactvolle initiatieven te ontwikkelen: hoe versterk je het sociaal fundament van Amsterdam, binnen de ecologische grenzen? We nodigen 3 partijen (initiatiefnemer, welzijnsorganisatie en gemeente) uit om kort te presenteren hoe zij de Donut denken en doen en gaan met hen in gesprek om te achterhalen wat de belangrijkste ingrediënten van hun donut zijn en wat jij daarvan kunt leren. Zijn er overeenkomsten? Verschillen? En welke ingrediënten zijn onmisbaar?