Wat moet de nieuwe Kamer straks doen om onze digitale samenleving weerbaar, vrij en open te houden? Hoe garanderen we dat daarbij onze democratie en onze rechtstaat blijft bestaan? En waar moeten we als we straks gaan stemmen op letten bij de keuze voor een partij? Samen met experts en het publiek gaan we op zoek naar een to-do-lijst voor de nieuwe kamerleden en de nieuwe minister Digitale Zaken. Kortom, hulp bij digitale politieke keuzestress.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierTech for Society
Slim

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met Marleen Stikker (oprichter Waag), Aik van Eemeren (namens het innovatieteam van de gemeente Amsterdam), Munish Ramlal (Ombudsman Metropoolregio Amsterdam) en Astrid Nienhuis (Burgermeester Heemstede en Cyberburgemeester) over waar wij op moeten letten rondom digitalisering als we straks gaan stemmen en wat de nieuwe Kamer en nieuwe regering zeker moet oppakken.

Dit programma is ontwikkeld door
Folkert Lodewijks
Programmamaker
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksTech for Society

Don’t panic! Maar kunstmatige intelligentie werkt voor de politie, de belastingdienst en op de nieuwsredacties, robots bevolken onze productielijnen en onze telefoons registreren elke stap. In de coronacrisis zijn we afhankelijker dan ooit van datacenters en elektriciteitsvoorziening, kortom de toekomst is nu. Van wie zijn deze vitale netwerken? En hebben we nog voldoende grip op de digitale wereld? In Tech for Society bevragen en onderzoeken we de impact van technologie op onze open samenleving.