Na de dag van de mensenrechten gaan Open Dialoog Meetup en Digital Rights Talk in gesprek over onze digitale leefwereld? Hoe maken we de digitale wereld veilig en democratisch? Voor iedereen. In een wereld die steeds vaker digital first is wordt deze vraag steeds meer gesteld: wat is een gezonde relatie met onze telefoon of sociale media? Steeds vaker beïnvloed de digitale wereld de fysieke wereld, hoe we met elkaar contact houden, hoe we ons bewegen door de stad en zelfs hoe we over politiek denken of hoe we praten met de overheid. Voldoende reden voor een goed gesprek over hoe wij de digitale stad vormgeven voor iedereen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
DossierTech for Society
Slim

Over het programma en de sprekers

We starten de avond met een gesprek met Rosa Louwerse van Digital Rights House over het belang van een veilige en democratische digitale leefwereld.

Daarna spreken we met Anouk Geenen, ontwerpend onderzoeker van de slimme stad, Clemens Streng, Clemens ontwikkelt een online monitor voor de leefwereld van jongeren, Joran de Jong, criminoloog over hun projecten en de invloed en omvang van de digitale leefwereld.

We sluiten de avond af met Thierry Marchand, TikTok Nederland, Ben Kokkeler, directeur-bestuurder van het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering, Joshua Serrao, gemeente Amsterdam en Rosa Louwerse over hoe we de goede initiatieven in de praktijk brengen en tegelijk onze waarden beschermen.

In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartners