Een smartphone is allang geen voorwaarde meer om een dataspoor na te laten. Want de stad hangt vol met sensoren. Van toegangspoorten tot het OV, slimme deurbellen, voertuigen met camera’s em slimme verkeerscentrales. Iedereen lijkt bezig te zijn met het vergaren van zoveel mogelijk data. Veelal met een goede reden, want door bijvoorbeeld smart mobility houden we de stad efficiënt bereikbaar en toegankelijk en maken we de stad groener en leefbaarder. De vraag blijft alleen hoe slim het is om zo sterk in te zetten op het vergaren van data. Kan dat niet minder?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
DossierTech for Society
Slim
In samenwerking met
Partners
Mediapartner
ProgrammareeksTech for Society

Don’t panic! Maar kunstmatige intelligentie werkt voor de politie, de belastingdienst en op de nieuwsredacties, robots bevolken onze productielijnen en onze telefoons registreren elke stap. In de coronacrisis zijn we afhankelijker dan ooit van datacenters en elektriciteitsvoorziening, kortom de toekomst is nu. Van wie zijn deze vitale netwerken? En hebben we nog voldoende grip op de digitale wereld? In Tech for Society bevragen en onderzoeken we de impact van technologie op onze open samenleving.