In 2021 kunnen voor het eerst bewoners uit heel Nieuw-West meedoen aan het Buurtbudget. Op 2 december maken we de resultaten bekend en reflecteren we op het Buurtbudget en de pilots in Slotermeer en Geuzenveld.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Buurtbewoners weten best wat de buurt nodig heeft. Daarom heeft de gemeente buurtbudgetten vrijgemaakt, waarover bewoners zelf mogen beslissen.

In 2019 en 2020 is er in totaal €900.000 euro verdeeld over initiatieven vanuit de buurtbudgetten in Slotermeer en Geuzenveld. In 2019 experimenteerde stadsdeel Nieuw-West voor het eerst met een buurtbudget in Slotermeer-Noordoost en de bewoners kozen 13 plannen. In 2020 heeft het stadsdeel – ondanks corona – het buurtbudget uitgebreid naar Geuzenveld, Slotermeer. 15% van de bewoners heeft gestemd en bepaald welke plannen er worden uitgevoerd. In totaal zijn er 15 plannen gekozen die de meeste stemmen hebben gekregen. Deze plannen zijn dit jaar uitgevoerd in samenwerking met de indieners.

Dit jaar is er voor het eerst buurtbudget in heel Nieuw-West, tijdens deze livecast maken we bekend welke plannen er dit jaar hebben gewonnen.

Programma
19:00 Introductie door Joris Zevenbergen

19:15 In gesprek met 3 indieners over hun buurtbudget plan

19:45 Bekendmaking plannen

20:05 Over naar ZOOM –> https://us02web.zoom.us/j/81975289706?pwd=eFdzemZPV3pscDhoRnhINUNxQmZCZz09

Passcode: 417379

In gesprek met
In het eerste deel van het programma nemen ambtenaren van stadsdeel Nieuw-West en buurtbewoners uit Geuzenveld-Slotermeer je mee in hun ervaringen en staan we stil bij verschillende vormen van buurtbudgetten.

We gaan in gesprek met stadsdeelvoorzitter projectleider Joris Zevenbergen en deelnemers aan het buurtbudget: Willie Krop, Jasper van der Schors en Jocelyn de Kwant.

Dit jaar kunnen bewoners uit heel Nieuw-West € 864.000 verdelen over bewonersplannen in hun buurt.

Ieder gebied in Nieuw-West krijgt een deel van dit bedrag. Bewoners van 12 jaar een ouder kunnen tot 29 November op hun favoriete plannen stemmen.

In tet 2e deel van het programma zullen we in Zoom verder doorpraten met elkaar!

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Samir El Hadaoui
Groeicoach & Onderwijzer