Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over de auteurs

Cees Luckhardt is docent geschiedenis & wereldburgerschap. Hij schrijft naast schoolboeken historische artikelen voor het Antilliaans Dagblad en de Boneriano/Extra-Bonaire, de krant van Bòi Antoin. Hij werkte drie jaar als geschiedenisdocent op het eiland en geeft sindsdien lezingen over Bonaire en haar koloniale geschiedenis.

Journalist Bòi Antoin spant zich in om de Bonairiaanse cultuur te bewaren en haar (orale) geschiedenis te ontsluiten. Hij is oprichter van het archief FuHiKuBo (Fundashon Históriko Kultural Boneriano) en initiatiefnemers van de website ArchivoBoneiru. Voor zijn verdiensten ontving hij in 2002 een Zilveren Anjer.

Over de performer

Shakelicious is 23 jaar oud, opgegroeid in de Bijlmer met Antilliaanse roots. Zijn leven is een en al muziek en alles wat te maken heeft met black culture. Hij is een pianist die inspiratie neemt van alles in het leven en laat dat ook horen via het muziek dat hij speelt zoals Jazz, 70’s Soul/Funk en nog veel meer inspiraties. Voor het optreden zal hij wat spelen met als onderwerp “the building of a home”.
Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Chelsy Gómez Hernandez
Public Affairs Consultant