LET OP: Dit programma is reeds volgeboekt!

82 Kinderrechters bepalen jaarlijks voor zo’n 32 duizend kinderen of de overheid ingrijpt in hun gezin. Daarvoor zijn ze afhankelijk van de jeugdbescherming, die vastloopt vanwege geld- en personeelsgebrek, en van zorgaanbieders met lange wachtlijsten. Hoe beslissen kinderrechters over het lot van een kind in een instortende jeugdzorg?

Om daar een beter beeld van te krijgen, liep Follow the Money drie maanden lang mee met drie kinderrechters. We waren bij alle zittingen over gezag, omgang, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing en kregen vooraf inzage in de dossiers. Tijdens deze avond gaan we met de aanwezigen op zoek naar antwoord op de vraag: hoe lossen we deze problemen op? En waar moeten we beginnen?

 

Met in dit programma
Margot Smolenaars
Onderzoeksjournalist Follow the Money
Rosanne Kropman
Onderzoeksjournalist Follow the Money
Dit programma is ontwikkeld door
Partners
De moderator van dit programma is
Harm Ede Botje
Verslaggever Follow The Money
ProgrammareeksFollow the Money

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Zij doen onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving. "Follow the Money" is daarbij het redactionele Leitmotiv. Want of het nu om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs gaat; als je het geldspoor volgt dan ontdek je de waarheid.