Vier progressieve vrouwen leggen in oktober 2019 de opstand in Beiroet vast: journalist Hanine, de Iraakse cameravrouw Lujain en de zussen Noel en Michelle, twee artiesten die met hun vaak ironische liedjes een van de stemmen vormen van hun generatie. Er heerst een gevoel van hoop, van verandering. Een paar maanden later is de stad in lockdown vanwege de coronacrisis en lijkt al het optimisme vervlogen.

In dit niet-chronologische verslag van een tumultueuze periode in de Libanese geschiedenis, dat heen en weer springt tussen opstand en lockdown, videobellen de vrouwen met regisseur Mai Masri en met elkaar. Ze geven hun visie op de gebeurtenissen en plaatsen die in historisch perspectief, maar bieden ook een inkijkje in hun persoonlijke levens. De genadeklap van de explosie in de haven van Beiroet, slechts tien maanden na de opstand, moet dan nog komen. Lukt het de jonge vrouwen om vast te houden aan hun droom van een nieuw Libanon?

Credits
Filmmaker:
Mai Masri
Gesproken taal: Arabisch
Ondertiteling: Engels
Duur: 75 min.
Lebanon, France

IDFA by night
Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met maar liefst 8 unieke documentaires op het plein voor ons pand. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige filmavond met vrienden, buren en relaties. Je kunt de film gratis bekijken door een plek te reserveren via de knop rechtsboven. Kom van te voren lekker langs voor een hapje of een drankje en duik daarna in een van onze strandstoelen op het plein om na zonsondergang te kijken naar de beste IDFA documentaires!

Dit programma is ontwikkeld door
Guusje Meeuwissen
Online marketeer
In samenwerking met
Partners
ProgrammareeksIDFA By Night

Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met maar liefst 8 unieke documentaires op het plein voor ons pand. Samen met onze partner IDFA hebben we voor deze avonden een aantal topdocumentaires geselecteerd. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige filmavond met vrienden, buren en relaties. Hierbij kun je natuurlijk ook genieten van een lekkere maaltijd uit ons cafe-restaurant. Toegang tot film en programma is gratis voor iedereen.