‘Wat zou je Tula hebben verteld, zat hij nu met ons aan tafel?’

Juist nu is Tula’s strijd voor de vrijheid actueler dan ooit. Zo was zijn verhaal te vinden in tentoonstellingen, en kom je zijn naam met regelmaat tegen in het nieuws.

Eind augustus organiseerde Stichting ProFor “Mesa di Tula” in No Limit, met het thema “Sí Tula, mi tambe ke sigui inspirá. Ja Tula, ook ik wil blijven inspireren”. Hier werd ook het publiek gevraagd om hun wensen en inspiraties omtrent Tula op te schrijven en deze met ons te delen. Zo deelde de mensen uit het publiek hun behoeften om nog verder in gesprek te gaan over Tula en zijn strijd.

Naar aanleiding van dit eerder gevoerde gesprek zullen Lucia Martis, Laurindo Andrea en Collin Edson een vervolggesprek met jullie aangaan over Tula’s strijd voor vrijheid, gelijkwaardigheid en broederschap. Er zal een open dialoog plaatsvinden tussen de deelnemers in het publiek en de genodigden aan tafel.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Dhr. Collin Edson is een presentator en moderator in de Bijlmer en is al 10 jaar actief bij de Tula activiteiten van Stichting ProFor. Hij is tevens ook theatermaker en won in april jl de Ramses Shaffy cheque prijs voor zijn deelname aan het Amsterdams KleinKunst Festival. Hij zet zich in om aan verschillende culturele uitingen een narratief vanuit het curaçaosch perspectief een stem te geven. Onder andere persoonlijke interesses, verdieping in cultuur en geschiedenis, en vooral doorzettingsvermogen hebben Dhr. Collin Edson gebracht waar hij nu is.

Lucia Martis is leidinggevende bij Stichting ProFor, zit aan tafel. Stichting ProFor bestaat sinds 1997 en ondersteunt mensen in Zuidoost op een laagdrempelige manier met diverse hulpvragen over bijvoorbeeld communicatie met instanties en achterstandsproblematiek. Daarnaast organiseert de stichting activiteiten en themabijeenkomsten al dan niet met andere (maatschappelijke) instellingen.

Laurindo Andrea is modevormgever, modehistoricus en eigenaar van de exclusieve avant-garde label LAURINDO LOVE. Als historicus gespecialiseerd in kolonialisme in mondiaal context geeft hij lezingen over aspecten, in de hedendaagse samenleving, die hun oorsprong hebben in het koloniale verleden. Momenteel volgt Laurindo de opleiding ‘Master of History, Colonial and Global History’ aan Universiteit Leiden. Dit in het kader van zijn boek met de werktitel ‘Mode en het kleedgedrag van Curaçao door de eeuwen heen’ dat hij aan het schrijven is.

 

 

Dit programma is ontwikkeld door
Angelique Hoogmoed
Programma- en locatiecoördinator New Metropolis Zuidoost
Marit Thoen
Stagiair New Metropolis Zuidoost
In samenwerking met