Afgelopen najaar is bureau Bedaux de Brouwer uitgeroepen tot Architect van het Jaar. Wat is het geheim van het bureau? In een ‘Avond met Bedaux de Brouwer’ gaan Thomas Bedaux en Joyce Verstijnen de diepte in wat betreft de benadering van het bureau.

“In deze versnellende wereld hebben we behoefte aan vertraging”, vertellen architecten Thomas Bedaux en Joyce Verstijnen van Bedaux de Brouwer Architecten. “Om betekenisvolle plekken vorm te kunnen geven die het doorgeven waard zijn is tijd nodig. Tijd waarin ideeën zich kunnen ontwikkelen tot doordachte ontwerpen voor de lange duur.”

Bedaux de Brouwer Architecten heeft een heel eigen benadering: bedachtzaam, intelligent en met een enorm groot vakmanschap. Het team is er trots op voort te bouwen op de traditie die de eerdere generaties ingezet hebben. Tegelijkertijd wil het bureau zichzelf ook continu blijven vernieuwen. Het modulaire bouwconcept Van Goeden Huizen, dat het bureau mede heeft ontwikkeld, is daar een goed voorbeeld van.

Op de ‘Avond met Bedaux de Brouwer’ nemen Thomas Bedaux en Joyce Verstijnen je mee langs de verschillende thema’s waarlangs het bureau werkt: van het ontwerp van individuele woningen tot het ontwerp van grotere woongebouwen en woonbuurten, van het verleden van het bureau richting de toekomst ervan, van de renovatie tot transformatie van bestaande gebouwen, en van ambacht tot productontwikkeling. Gedurende deze avond zullen daarbij tal van bekende en minder bekende ontwerpen van het bureau de revue passeren.

Tussendoor zullen enkele gasten reageren op de benadering van het bureau, zoals stedenbouwkundige Edzo Bindels van West 8 en opdrachtgever Rob van Kalmthout van Rebel. Ook zal architect Peer Bedaux, eerder partner van Bedaux de Brouwer, kort ingaan op zijn benadering destijds.

Programma
19:30 - 20:00 - Entree
20:00 - 22:00 - Plenaire sessie

Presentaties door architecten Thomas Bedaux en Joyce Verstijnen (Bedaux de Brouwer Architecten) met tussendoor korte interviews met onder andere Edzo Bindels (West 8) en Rob van Kalmthout (Rebel).

22:00 - 23:00 - Netwerkborrel

Alle deelnemers aan het evenement zullen ruim van tevoren publiek gemaakt worden, zodat op deze middag effectief nieuwe contacten gelegd kunnen worden.

Architectenweb symposia

Vanuit Architectenweb worden door het jaar heen verschillende symposia georganiseerd, steeds rond een ander actueel thema. Eerder zijn zo bijvoorbeeld symposia georganiseerd rond het hybride stadsblok, parametrisch ontwerpen en modulair bouwen in hout.

Voor architecten, opdrachtgevers en adviseurs zijn de netwerkevenementen gratis toegankelijk. Wat betreft de maakindustrie zijn de evenementen exclusief toegankelijk voor de Partners van Architectenweb. Leveranciers in de bouw die de netwerkevenementen graag willen bijwonen, maar nog geen Partner zijn van Architectenweb, vragen wij contact met ons op te nemen.

Dit programma is ontwikkeld door