Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis op ons liefdesleven? Hoe date je als je afstand van elkaar moet houden en de horeca gesloten is? En wat doet het met je relatie als je veel meer tijd doorbrengt met je partner en activiteiten buiten de deur wegvallen?

Tijdens deze Atelier Actua gaat Nienke de la Rive Box (3 op Reis) in gesprek met Vlaamse en Nederlandse experts over liefde, relaties en daten in onze anderhalvemetersamenleving.

In het eerste deel van de avond gaan we het hebben over liefde en relaties in tijden van corona met auteur en journalist Corine Koole en liefdesfilosoof Jan Drost. In april verscheen het boek Verstoord Verlangen van Corine Koole, waarin ze aan de hand van vele indringende gesprekken en toelichtingen van deskundigen een herkenbaar, schrijnend en soms geestig beeld van onze paradoxale nieuwe realiteit schetst. Jan Drost schrijft over het moderne landschap van de liefde. In het begin van het jaar verscheen zijn bundel Waarom is het dat de Liefde zo is, een verzameling van lezersvragen en antwoorden over relaties en liefde uit de rubriek Gezond van het Algemeen Dagblad.

In het tweede deel praten we over online en offline daten met communicatiewetenschapper Elisabeth Timmermans, podcastmaker Timo Harmelink en ondernemer Danique Fennema. Elisabeth Timmermans is communicatiewetenschapper en heeft onderzoek gedaan naar de impact van corona op online dating. Met Timo Harmelink praten we over Datevermaak, een podcastreeks die hij samen met twee vrienden maakte over daten en Danique Fennema vertelt over haar succesvolle offline ontmoetings- & datinginitiatief Tassie.

De gesprekken wisselen we af met passende artistieke interventies van StudioMedemens.

Over Atelier Actua

Atelier Actua combineert actueel debat met artistieke reflectie. Hete hangijzers komen aan bod tijdens een rijk geschakeerde avond. Prominente gasten uit Vlaanderen en Nederland gaan in gesprek over een actueel onderwerp; kunstenaars dragen bij vanuit hun perspectief. We bespreken het brede kader en zoomen ook in op de situatie in de stad waar het programma plaatsvindt.

Dit programma is ontwikkeld door
Sara De Boer
Programmamaker Duurzame Stad
ProgrammareeksVerhalen op Vrijdag

In Verhalen op Vrijdag brengen we je elke vrijdagavond om 20.30 uur de mooiste verhalen uit de stad. Organisaties die verhalen delen zijn hun vaste bijeenkomsten kwijt. Zij zijn verbonden door de ‘urge’ om verhalen te blijven delen. Helemaal in tijden van physical distance. Daarom nodigt Pakhuis de Zwijger deze storytellers uit om hun verhalen te delen via onze LIVECAST. Zo kunnen we iedere vrijdagavond vanuit onze eigen huiskamer luisteren en meepraten met verhalen uit de stad. Dit doen we niet alleen, maar samen met onder andere Verhalen uit Nieuw-West, Lost Project, Het Lief Dagboek en Late Night Talks van Alkebulan.