Dit programma wordt vanwege de nieuwe maatregelen helaas geannuleerd.

Amsterdam moet bouwen, heel veel bouwen. Maar naast alle blinkende appartementen is er ook ruimte nodig voor sociale huur, gezinswoningen, groen, creativiteit, kunst, maakindustrie, windmolens, zonnepanelen, logistiek en het verwerken en herverdelen van afvalstromen. Het grondbeleid moet beter om de schaarse grond eerlijker te kunnen verdelen. Wat is er nodig om de maatschappelijke waarde van bijvoorbeeld groen net zo hard te laten wegen als de directe financiële opbrengsten van nieuwbouw? Hoe kunnen omliggende wijken meeprofiteren van de woontorens die naast ze verrijzen? En waarom plannen we alles vol en laten we geen “vrije ruimte” meer in de stad? Deze avond praten we over de rol van grondbeleid en welke updates er nodig zijn.

Let op: Dit is nu alleen een online event, dus je kunt alleen digitaal meedoen aan dit gesprek. Meer info daarover volgt snel.

DossierNieuw Amsterdam Manifest

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 ontwerpen we samen het collegeakkoord 2022-2030. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Akkoord, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar.

Uit eerdere bijeenkomsten kwam het grondbeleid als één van de meest belangrijke, onbesproken punten naar voren. Daarom nemen we het grondbeleid in deze co-creatie bijeenkomst onder de loep. Kom ook naar Pakhuis de Zwijger, hoor hoe het grondbeleid nu in elkaar zit en wat de gemeente als mogelijkheden heeft. En praat mee over hoe we het anders zouden willen.

ProgrammareeksNieuw Amsterdam Manifest 2022-2030

Pakhuis de Zwijger zet zich in voor een stad van, voor en door iedereen. Om te komen tot dit 'Nieuw Amsterdam' hebben we tien punten opgesteld, op basis van 20 ambities, die de rode lijn vormen voor onze blik op de stad van morgen. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werken we deze punten verder uit. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Manifest, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar. In verschillende fases werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen.