Door iets vast te leggen, laat je heel veel niet zien. Dat is de premisse die dit filmische essay vanuit verschillende oogpunten verkent. Een trotse directeur geeft een rondleiding door zijn bedrijf in bodycams. Diezelfde camera’s worden geïntroduceerd bij een politieafdeling in het door criminaliteit geteisterde Baltimore. Wetenschappers onderzoeken de impact van beelden op degenen die ze zien. En een ontwikkelaar probeert een live versie van Google Maps aan de man te brengen.

Alle morele dilemma’s rond beeldopnamen − zoals inbreuk op privacy en misbruik van data – komen aan de orde. Ook is er ruimte voor een historisch perspectief op de relatie tussen beeldtechnologie en macht − van de allereerste foto’s en met camera’s uitgeruste duiven tot moderne oorlogsdrones en bodycams. De lijnen worden aan elkaar geknoopt door een filosofische voice-over, en doorsneden door lyrische en intense beeldcompilaties die van een stuwende soundtrack zijn voorzien.

Credits
Filmmaker:
Theo Anthony
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Duur: 109 min.
United States

IDFA by night
Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met maar liefst 8 unieke documentaires op het plein voor ons pand. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige filmavond met vrienden, buren en relaties. Je kunt de film gratis bekijken door een plek te reserveren via de knop rechtsboven. Kom van te voren lekker langs voor een hapje of een drankje en duik daarna in een van onze strandstoelen op het plein om na zonsondergang te kijken naar de beste IDFA documentaires!

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksIDFA By Night

Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met maar liefst 8 unieke documentaires op het plein voor ons pand. Samen met onze partner IDFA hebben we voor deze avonden een aantal topdocumentaires geselecteerd. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige filmavond met vrienden, buren en relaties. Hierbij kun je natuurlijk ook genieten van een lekkere maaltijd uit ons cafe-restaurant. Toegang tot film en programma is gratis voor iedereen.