In deel 2 van de docu-serie voor de Week Tegen Racisme volgen we activist Naomie Pieter, co-founder van Black Queer & Trans Resistance Nederland, founder van Pon di Pride en choreografie student op de AHK. Onverbiddelijk zet zij zich in voor de zwarte queergemeenschap, wat motiveert haar en waar haalt ze haar kracht vandaan? Op welke manier zet Naomie kunst in als belangrijk wapen in haar activisme?

Ze neemt ons onder andere mee naar de Black Archives, een historisch archief waar je terecht kan voor inspirerende gesprekken, inhoudelijke activiteiten en boeken vanuit zwarte perspectieven die elders vaak onderbelicht blijven. Een belangrijke plek, omdat we veel van onze geschiedenis kunnen leren. Hoe willen we toekomst creëren? Wat willen we er, en wat willen we er juist niet?

“Het belangrijkste is om bewust te zijn dat alles met elkaar verbonden is, en dat je dingen niet kan lostrekken. (..) Er zijn 365 dagen, soms 366, waarom geven we er niet eentje aan de ander soms?”

Sta op tegen racisme en bouw mee aan een samenleving voor iedereen. Deel deze video en kom naar de Week Tegen Racisme van 16 t/m 20 maart 2020 in Pakhuis de Zwijger.

Samengesteld door
Guusje Meeuwissen
Online marketeer