Door het coronavirus staat veel in de stad stil, maar niet het maatschappelijk initiatief: op het gemeentelijk platform Wij Amsterdam zijn al meer dan 400 initiatieven verzameld. Om deze actieve Amsterdammers verder te ondersteunen in hun werk, biedt Pakhuis de Zwijger hen graag een podium. Tijdens de LIVECAST reeks Wij Amsterdam (elke dinsdagavond om 18:30u via dezwijger.nl/live) én door videopitches met initiatiefnemers op te nemen in onze (tot televisiestudio omgebouwde) Grote Zaal.

De eerste livecast richtte zich op maatschappelijke initiatieven die door en/of voor kinderen en jongeren in de stad genomen worden. Zoals het initiatief van Luciano Losacco, oprichter van LuFit, die tijdens deze coronacrisis online superhelden workouts aanbiedt (leuk voor jong én oud):

Of Maaike Luttikhuis, die nu als Digi Buddy bij Studio 52nd in Amsterdam-Oost met kinderen online toneelstukken schrijft en maakt:

Emer Beamer en Mijntje (10) vertellen over de online Corona Challenge van Designathon Works. Zo kunnen kinderen ook meedenken over en -werken aan oplossingen voor de uitdagingen van deze crisis:

Ellen Alvares van de Dutch Gospel Arts Institute (DGAI Music School) in Zuidoost, geeft online muzieklessen aan jongeren uit kwetsbare gezinnen. Een uitdaging in deze coronatijd, omdat veel van haar leerlingen geen instrument en/of laptop thuis hebben:

Om jongeren zich (juist) ook in deze tijd te helpen hun gedachten en gevoelens te verwoorden, geeft Fouad Bechara (ook wel bekend als Atta de Tolk) online spoken word lessen:

Rhea Labree heeft in deze tijd de inclusieve speeltuin Gibraltar op speciale momenten open gesteld voor kinderen en jongeren met een fysieke of verstandelijke beperking. Om zowel de kinderen/jongeren als de ouders een moment van vrij en veilig buitenspelen te bieden:

 

Samengesteld door
Charley Fiedeldij Dop
Dit artikel gaat over