De tweede editie van het Nieuw-West Zine is gedrukt! Vanaf nu kun je gratis een exemplaar ophalen bij New Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1-3). Deze editie van het Nieuw-West Zine is ontstaan tijdens de Open Maak Dagen op 22, 23 en 24 februari 2022 in New Metropolis Nieuw-West.

Wat valt je op als je door Nieuw-West loopt? Als je uit het raam kijkt? Hoe zie jij Amsterdam Nieuw-West? Dit waren de vragen die we stelden aan iedereen die langskwam tijdens de Open Maak Dagen in New Metropols Nieuw-West. We vroegen aan iedereen die dat wilde om nieuwe beelden en iconen van hún Nieuw-West te maken. Soms werd de opdracht opgevolgd, in andere gevallen kwam er een totaal andere – maar niet minder boeiende – creatieve uiting tot stand.

Foto’s gemaakt in de buurt werden gecombineerd met beeld en tekst uit magazines, boeken, kranten en flyers. Het meest urgente thema bleek de woningnood. In hun missie om jonge mensen te informeren over politieke en maatschappelijke thema’s, zette het team van de Kiesmannen de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart op de kaart, en de Russisch invasie in buurland Oekraïne was het gesprek van de dag.

© Ella

Veel dank aan iedereen die enthousiast heeft meegedacht en -gewerkt aan de samengestelde beelden in deze tweede editie van het Nieuw-West Zine!