Dj, voormalig nachtburgemeester maar ook alleenstaande moeder van een zoon van acht, adviseur voor organisaties in de creatieve industrie en Isis in het duo Isis & Mozes. Isis van der Wel is woensdag 17 oktober onderdeel van het panel in het programma Welterusten Amsterdam met de OLVG publieksacademie.

Zou je iets over jezelf willen vertellen?
“Muziek is mijn grote passie, daar ben ik al mijn hele leven mee bezig maar ik heb ook een grote affiniteit met het sociaal maatschappelijke. Het liefst probeer ik dit dan ook te combineren. Het is best moeilijk om die werelden te verenigen. Door het moederschap ben ik gedwongen mee te gaan in het ‘ dagleven’. In de tijd dat ik vooral als Dj-Isis werkte leefde ik in de nachten en kon ik overdag wakker worden wanneer ik uitgeslapen was, dat kan nu niet meer. Ik ben heel ondernemend en dat is tegenwoordig zowel in de nacht als steeds meer overdag. Toen ik nog geen moeder was had ik geen moeite met de omgekeerde slaapritmes. Nu heb ik steeds meer last van insomnia door een onregelmatig slaappatroon en het combineren van het dag- en nachtleven. Door energiemanagement houd ik mijn energielevel overdag op peil. Waar ik vroeger veel laat in de nacht geprogrammeerd stond probeer ik nu vroeger op de avond te draaien. Ook is er gelukkig een verschuiving in het veld aan de gang. Er is steeds meer overdag en vroeger op de avond te doen en de dancescene is volwassen aan het worden.”

Wat bedoel je met het volwassen worden van de dancescene?
“Mensen blijven uitgaan, vroeger was dat wel afgelopen als je 30 was. Ik kom nog steeds op feesten waar ik de jongste ben. Ik denk dat dat komt omdat mensen minder lineair zijn gaan denken. Je leeft zolang je kan en stopt niet als je een bepaalde fysieke leeftijd hebt bereikt. De tijden zijn veranderd, mensen worden ouder en blijven langer gezond.”

Door wie of wat wordt jij geïnspireerd?
“Ik ben heel breed in mijn muzikale interesses, elektronische-, akoestische-,wereldmuziek en etnische invloeden inspireren mij. Als dj heb ik geleerd dingen met elkaar te combineren. Niet best of both worlds maar best of all worlds. Ik geloof in bruggen bouwen en vind het leuk als werelden in elkaar over lopen. Ik vind het vaak saai om op een plek zijn waar één en dezelfde soort mensen rondloopt, ik zie het liefst verschillende generaties met verschillende achtergronden allemaal door elkaar.”

Hoe ziet de komende tijd er uit voor jou, ADE komt er aan, slapeloze nachten?
“Ik kom de avond van dit programma linea recta uit de radiostudio en heb de rest van de week nog twee shows. Vrijdag 18 oktober om middernacht draai ik bij Origins live in Pllek met Mozes, daar spelen wij ook onze nieuwe single ‘Raining From My Eyes’ met zangeres Sandhya Sanjana en sarangi speler Vincent Swiertra, zondag 20 oktober in OT301 bij Voodoohop Esoterica. Dat is om 17.00 al, zo zie je weer dat er steeds meer overdag gebeurd.”

Wat ga jij toevoegen aan het programma ‘Welterusten Amsterdam’?
“Ik kom als ervaringsdeskundige die het nachtleven goed kent en op dit moment de nachten en de dagen moet combineren. Ook ken ik het fenomeen slapeloosheid goed. Ik denk dat het interessant is om van verschillende perspectieven ervaringen te delen.”

Donderdag 17 oktober is Isis van der Wel onderdeel van het programma ‘Welterusten Amsterdam’. Reserveer hier je plek!

Je kunt Isis volgen op de volgende kanalen: Facebook, Instagram, Soundcloud, Website

Samengesteld door
Belle Lammers
Stagiair Programmamaker Creatieve Stad