Op 30 september opent het Stedelijk Groenpunt haar deuren met een feestelijk openingsmoment. Ook is er een kort inhoudelijk programma. Zo zal stadsecoloog Geert Timmermans een presentatie geven over de bijzondere stadsnatuur van Amsterdam. En er is speciale aandacht voor een bijzonder groen buurtproject. Uiteraard is er veel gelegenheid om te netwerken met andere groenliefhebbers en om het Stedelijk Groenpunt te bewonderen.

Het Stedelijk Groenpunt is de kennis- en netwerkplek voor het Amsterdamse groen. Dit is de plek waar jij terecht met algemene vragen over groen in de stad. Wil jij aan de slag met een nieuw groen initiatief? Of wil je meehelpen met het beheer van bestaand groen? Of heb je andere groene vragen of ideeën? Het Stedelijk Groenpunt helpt je verder.

Het Stedelijk Groenpunt is een samenwerking van verschillende groene partijen in de stad die hier hun krachten bundelen. De partners die samenwerken zijn ANMEC, Gezonde stad, Amsterdam Rainproof, IVN Amsterdam en Gemeente Amsterdam. Met deze verschillende partners heeft het Stedelijk Groenpunt veel expertise in huis om jou met al je groene vragen te kunnen helpen.

De hoofdlocatie is naast Hortus in het Hugo de Vries Gebouw aan de Plantage Middenlaan 2 in Amsterdam. Hier kan je terecht op afspraak als je een prangende vraag hebt. Ook gaat het Stedelijk Groenpunt samen met groene organisaties, praktijkdeskundige en de gemeente allerlei groene kennis- en netwerkactiviteiten organiseren in het gebouw maar ook op andere groene locaties in de stad. De agenda van deze activiteiten is zichtbaar op het platform Buurtgroen020.

 

Huub Zeeman©