Het is wat ons verbindt, dat wat ons bij elkaar brengt. De grote liefde voor het woord. Passie voor taal en de vertaling daarvan in performance. Sjaan Flikweert en Zeinab El Bouni als coaches voor Poetry Circle groep in Amsterdam Nieuw-West hebben in samenwerking met Poetry Circle en New Metropolis een mooie workshopreeks aangeboden. Een op maat gemaakte reeks om zo te kunnen reageren op behoefte en ontwikkeling van de groep gedurende 8 weken.

Van schrijven in je eentje naar schrijven in de groep naar duo stukken schrijven. De groep heeft er kennis mee gemaakt, heeft ervan mogen proeven. En of dit in de smaak viel? Ja zeker! Zij hebben als afsluiting van de reeks deelgenomen aan de programmering van Circle Session Amsterdam in productiehuis Nowhere. Hierdoor groeiden ze als groep nog dichter naar elkaar. Ze steunen elkaar en motiveren elkaar om het beste uit zichzelf te halen.

© Poetry Circle

Het gebeurt niet snel, maar als het gebeurt is het iedere keer weer magisch om mee te maken. De groep werd één, zij voelden aan alles dat het niet hierbij moet blijven. Tijdens de laatste sessie hebben ze daarom ook besloten om elkaar te blijven zien, te blijven schrijven, te blijven ontwikkelen.

Hiermee is ons doel meer dan bereikt. Het zijn de woorden, de liefde, de passie voor taal wat hun bij elkaar bracht en bij elkaar heeft gehouden. Tot in de toekomst, we gaan nog veel van ze horen en zien.